(klik op de rode woorden voor meer info)

Wereld Erfgoed Schokland;

"Museum Schokland" (0527-251396)    Middelbuurt 3   8319 AB Schokland

Op het voormalige eiland Schokland en in de directe omgeving wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Deze activiteiten laten u kennis maken met het ontstaan van het eiland, de bewoners, de geologie, de natuur en de Schokkercultuur.
Denk eens aan een echte ontdekwandeling over Schokland of lekker een eindje fietsen.
Of breng een bezoek aan het museum of het bezoekerscentrum bij de Gesteentetuin.

In museum Schokland maakt u kennis met de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Schokland en veel prachtige bodemvondsten.

Daarnaast organiseert het museum door het jaar heen wisselende tentoonstellingen en evenementen.
Maak een speurtocht door de Gesteentetuin met de kinderen en daarna stenen zagen of schatgraven bij het bezoekerscentrum.

Dwalen over boerenland;

Onder de noemer "Op de kuierlatten" zijn in Flevoland veertien verrassende wandelroutes over boerenland uitgezet. Meer info op www.opdekuierlatten.nl

Bezoekerscentrum Waterloopbos

Wandel mee met een waterbouwkundige gids en luister naar de bijzondere verhalen over de waterwerken. In het Waterloopbos liggen de schaalmodellen van ruim 30 grote waterwerken uit de hele wereld, van de Deltawerken tot de haven van Bangkok. En dankzij het stromende water geniet je hier van prachtige en verrassende natuur!

Tulpenfestival 2024 van 19 April t/m 5 Mei. www.tulpenfestival.nl 


 Koopzondagen winkels Emmeloord Centrum 2024.

nog niet bekend

Supermarkten in het centrum van Emmeloord zijn alle dagen open!

Albert Heijn Lange Nering/Smedingsplein, is op zon- en feestdagen open van 8 - 20.00 uur en ook open op 1e/2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Jumbo Lange Nering 83 / Kettingplein is op zon- en feestdagen open van 10.00 - 18.00 uur en gesloten op 1e kerstdag en op Nieuwjaarsdag.

Kijk voor meer informatie over alle koop zondagen op

www.gastvrijemmeloord.nl

Markt in Emmeloord 2024.

Iedere donderdag is er een gezellige weekmarkt met circa 25 kramen op en rondom het Kettingplein in het midden van het centrum. Deze markt is aanwezig van 8.30 tot 14.30 uur. Het Kettingplein wordt dan ingericht als "versplein" afgewisseld met leuke non-food producten.

Kijk voor meer informatie op markt emmeloord 

E-mailen
Bellen
Map
Info