(klik op de rode woorden voor meer info)

Op loopafstand van onze camperplaats; 

Natuurgebied "de Casteleynsplas" direct gelegen aan onze camperplaats.

Mooie wandelroute (honden ook toegestaan) van ongeveer 40/45 minuten rond de Casteleynsplas van Het Flevo-landschap. De plas is ontstaan in een voormalige zandwinput. Het is een natuur gebied en zwemmen is o.a. om die reden verboden. Het pad is goed begaanbaar, maar minder geschikt voor wie wat moeilijker ter been is. De plas is ook zeer in trek bij duikers. Zeer helder water, met 17 meter op het diepste punt en diverse duikuitdagingen op de bodem zoals een bushokje, een bus etc.

Vissen aan de westzijde (A6 kant) is tussen zonsopkomst en zonsondergang met geldige vis pas van visvereniging Het poldervoorntje (en/of met hun samenwerkende visverenigingen) toegestaan. Nachtvissen is toegestaan met een speciale nachtvis pas. Voor meer informatie kunt u bij ons of bij de visvereniging terecht. Klik op de rode link voor hun website.

Burchttocht Wellerwaard ligt direct naast de recreatie plas van de Wellerwaard en is vanaf onze camperplaats lopend te bereiken via het pad van de Casteleynsplas of lopend en/of per fiets via de openbare weg Het Friesepad.

_____________________________________________________________________
Wellerwaard met restaurant "Bij Ons  op loopafstand van onze camperplaats.


Schitterend aangelegd recreatiegebied. Wellerwaard is het jongste recreatie- en natuurgebied in Noordoostpolder. Het is groot, ruim van opzet en het is er voor iedereen die wil genieten van de natuur, die houdt van zwemmen, wil spelen op het strand, graag wandelt of wil uitwaaien met de hond (november tot april).
Natuurlijk kun je in Wellerwaard uitgebreid zwemmen. Dat kan vanaf het strand. Voor de ballenlijn is het water maximaal 1,40 meter diep. Buiten de ballenlijn is alleen voor geoefende zwemmers. Daar ligt ook een duikvlonder. Zwemmen blijft altijd op eigen risico. Er is geen toezicht. Let dus altijd goed op en laat kinderen nooit zonder eigen toezicht zwemmen. Wellerwaard is een officiële zwem locatie. Het water voldoet aan de juiste eisen.

Wellerwaard is onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk. Het fietsknooppuntennetwerk is een eenvoudig systeem waarmee je zelf eindeloos routes kunt maken. Via genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt waarbij je zelf de lengte en route bepaalt. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! Op de knooppunten staat een informatiebord met een overzichtskaart.

Rond heel de plas kun je wandelen. Niet alleen op de vaste paden, maar ook op de vlonders over het water en door het riet. De wandelpaden sluiten bovendien aan op de wandelpaden door de golfbaan, rond de Casteleynsplas en door het Burchttochtgebied. Zo kies je zelf je eigen wandeling.
____________________________________________________________________
De "Burchttocht" ligt aan de noordzijde van de Wellerwaard.

Door de burchttocht lopen fiets- en wandelpaden, een ruiterpad en er zijn de nodige bankjes en picknickplaatsen. De strook van 200 meter breed en bijna 3 kilometer lang langs de voorheen smalle tocht combineert natuurontwikkeling, waterberging en recreatieve voorzieningen. De Burchttocht zal een schakel vormen in de toekomstige recreatieve en ecologische verbinding die Emmeloord met het Kuinderbos moet verbinden.
Bij zeer hevige neerslag kan in de Burchttocht tijdelijk 260 miljoen liter water uit de polder worden opgeslagen, het is dan een soort overloop. Gelukkig was dat afgelopen periode nog niet nodig, want we hebben het dan echt wel over een calamiteit. Voor de Burchttocht moest een enorme hoeveelheid grond worden afgegraven. De bovenste laag diende voor de afdekking van de vuilstort het Friesepad, die daarmee is omgetoverd tot een zeer fraaie golfbaan. Het zand uit de ondergrond is elders gebruikt. De boompjes in de nieuwe strook zullen binnen een paar jaar aan dit gebied een weldadig groene uitstraling geven. 
_____________________________________________________________________
"Golfclub Emmeloord" (0527-621477) met 18 holes baan ingang op Casteleynsweg 6.

De hoogste 'links' golfbaan beneden zeeniveau.

Golfclub Emmeloord heeft haar 9 holes par 74 baan op 25 september 2009 geopend. Zes holes liggen op een Terp en drie liggen ernaast. Vijf jaar eerder werd al een 9 holes par 3 baan aangelegd en deze biedt nog altijd de mogelijkheid om het golfspel te leren in samenwerking met Golfschool Emmeloord. Er ligt een driving range van ruim 250 meter met een flink aantal overdekte afslagplaatsen. Gerard Jol, golf- en landschapsarchitect, heeft een baan ontworpen die echt uniek is in Nederland. Op 17 meter hoogte is er niet alleen een bijzonder uitzicht over het polderlandschap maar kan ook van een bijzondere baan worden genoten. Deze heeft enerzijds kenmerken van een links baan, waarbij de factor wind een grote rol speelt, maar ook van fraaie zandverstuivingen op de lager gelegen holes.

Op fietsafstand van onze camperplaats;

"De Orchideeën Hoeve"   (0527-202875) Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest

De wondere wereld van vlinders, Lori’s", Maki's en orchideeën

Duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, tropische vogels, kleurrijke Lori’s, reptielen, maki's en koikarpers zijn op natuurlijke wijze samengebracht in de Maleisische, Orchideeën- en Lorituin. In de Vlinder Vallei, Europa’s grootste vlindertuin, vliegen meer dan tweeduizend vlinders. Geheel overdekt, rolstoel toegankelijk en zeven dagen per week geopend.
Vlindertuin
Naast de bijzondere natuursoorten en de gekweekte orchideeën huisvest de Orchideeën Hoeve nog veel meer parels uit de natuur! Zo is de vlindertuin van de Orchideeën Hoeve één van de weinige vlindertuinen in Europa die het hele jaar open is. Door het heerlijke warme klimaat in de Vlinder Vallei is het net of u een zomervakantie in Midden-Amerika binnen stapt. Duizenden vlinders laten u het koude weer van buiten vergeten en brengen u volledig in de ban van de wondere wereld van vlinders en de tropen.
Nieuw: Lorituin
De nieuwe Lorituin is een kleurrijk feest voor jong en oud! Meer dan 80 vrolijke papegaaitjes hebben altijd zin in een cupje nectar en de gezelligheid van bezoek in de tuin. U ontkomt er dan ook niet aan om als menselijke landingsbaan te fungeren. De enthousiaste Lori’s zijn erg nieuwsgierig en laten graag hun kunsten en gewoontes zien.
Honden zijn, mits aangelijnd, welkom in de Orchideeën Hoeve!
_____________________________________________________________________
Emmeloord is de grootste plaats in de gemeente Noordoostpolder. De stad telt 26.190+ inwoners (25 januari 2022).
"Centrum van Emmeloord".
De meeste winkels kunt u vinden aan de Lange Nering en de straatjes er omheen. Op de Deel is een bioscoop en een theater te vinden.
Stadsrechten.
Op 10 september 1992 kende commissaris van de Koningin prof. dr. J.A. van Kemenade van Noord-Holland door symbolisch gebaar stadsrechten toe aan Emmeloord. De bestuurder handelde in opdracht van de Staten van Holland, waar de nabijgelegen voormalige eilanden Schokland en Urk ooit ook deel van uitmaakten. Dit werd mogelijk nadat uit documenten was gebleken dat de "heerlijkheid Emelwaerde" -Emmeloord- privilegiën genoot. Tijdens deze ludieke bijeenkomst van de provincies Flevoland, Overijssel en Noord-Holland op Schokland werd Godin Fortuna als schutpatrones aangesteld. Een buste van haar werd jaren geleden in de bodem ten zuiden van Emmeloord gevonden. Voortaan zal haar beeltenis het gemeentehuis sieren en mag de stad zich 'Civitas Fortunae Emmeloordis' noemen. Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordoostpolder mag zich sindsdien Schout en Schepenen van de Stad Emmeloord noemen.E-mailen
Bellen
Map
Info